Suport Tehnic:

Climatul psihosocial este apreciat ca fiind un fenomen – cheie de către specialiști, care contribuie laexplicarea dinamicii microgrupurilor.
În cadrul climatului psihosocial sunt reunite elemente care formează trăiri subiective ale tuturor membrilor care alcătuiesc grupul de muncă (trări resimțite în urma experimentării vieții în cadrul grupului).
Dinamica microgrupurilor este explicată și prin funcția deținută de climat în cadrul procesului de reglaj intern a grupului (privit ca sistem). Ȋn primul rând, este de observat factura succintă a climatului, în sensul că reprezintă un produs al sistemului de factori interni şi externi, obiectivi şi subiectivi.
Ȋn acest sens, dicţionarul de sociologie1 defineşte climatul psihosocial al unui grup ca „o atitudine colectivă a grupului dat, faţă de totalitatea mediului profesional, atitudine determinată de interacţiunea tuturor factorilor obiectivi şi subiectivi (tehnico-materiali, sociali şi psihologici) care acţionează la locul de muncă”.
Climatul psihosocial se poate defini ca fiind stabil și independent vis-a-vis de factorii declanșatori ai acestuia.
De exemplu, un climat nu se formează imediat după ce acționează anumiți factori declanșatori și nici nu se schimbă cu ușurință odată cu modificarea sau încetarea pentru o perioadă scurtă de timp a acțiunii unuia dintre acești factori.
Cu alte cuvinte, climatul psihosocial realizaează funcția reglatoare în cadrul grupurilor sociale.
climaConstanța climatului reiese și din faptul că marea majoritate a autorilor îl caracterizează precum „atitudine colectivă a grupului în relație cu mediul, cunoscându-se faptul că atitudinea reprezintă reacția stabilă a subiectului față de o anumită situație.

Curriculum De Curs

Planul nu a fost găsit !

Curs Recenzii

N. O

opiniile
  • 5 stele0
  • 4 stele0
  • 3 stele0
  • 2 stele0
  • 1 stele0

Nu exista Comentarii pentru acest curs.

IA ACEST CURS
  • GRATUIT
  • 30 Days
  • Certificat De Absolvire A Cursului
1834 STUDENȚII ÎNSCRIȘI
OAMGMAMR ARGES. All rights reserved.
X
Sari la bara de unelte