Suport Tehnic:

Patologia obstructivă a arterelor membrelor inferioare rămâne o problemă importantă în țara noastră.
Prevalența acestei suferințe crește geometric după vârsta de 50 de ani, în special la bărbați, de la 3% la peste 20% după 75 de ani.
Afecțiunea în sine are o frecvență mult mai mare și practic necunoscută, deoarece pacienții se prezintă la medic doar la apariția claudicației. În faza asimptomatică se găsesc încă de trei ori mai mulți bolnavi față de cei aflați în tratament.
În România ajung în ischemie critică a membrelor inferioare între 10.000 și 20.000 de pacienți în fiecare an.
Ocluziile arteriale se exprimă clinic la trei nivele de maximă importanță și anume la nivelul carotidian, coronarian și la nivelul membrelor inferioare.
Problema aterosclerozei a fost ținta a numeroase cercetări medicale, deoarece este cauza bolilor cardiovasculare, care sunt răspunzătoare pentru mortalitatea din țările cu nivel de viață ridicat.
Plăcile de aterom se formează dea lungul deceniilor începând chiar din viața fetală, după care parcurg cinci sau șase etape dacă luăm în calcul și complicația acestor plăgi ruptura fibroateroamelor.
Această boală atinge vasele mari și mijlocii, determinând atât ischemii cronice cât și acute. Leziunile ischemice apar la nivelul creierului, al miocardului sau al membrelor inferioare, mai rar la nivelul altor viscere.
Complexul lezional aterosclerotic este format dintr-o inimă lipidică înconjurată de fibre scleroase care îmbracă acest centru lipidic. Obstacolele arteriale aterosclerotice se localizează în zonele de turbulență circulatorie arterială cum ar fi bifurcațiile, zonele osoase sau fibroase din vecinătatea arterei, zonele de flexie a diverselor regiuni.

Curriculum De Curs

Planul nu a fost găsit !

Curs Recenzii

N. O

opiniile
  • 5 stele0
  • 4 stele0
  • 3 stele0
  • 2 stele0
  • 1 stele0

Nu exista Comentarii pentru acest curs.

IA ACEST CURS
  • GRATUIT
  • 30 Days
  • Certificat De Absolvire A Cursului
1855 STUDENȚII ÎNSCRIȘI
OAMGMAMR ARGES. All rights reserved.
X
Sari la bara de unelte