Suport Tehnic:

De cele mai multe ori problematica malpraxis-ului medical este adusă în atenţia asisenţilor medicali când, din nefericire, un astfel de caz tulbură lumea medicală.
De regulă asistenţii medicali fideli conştiinţei medicale, au un principiu al profesiei foarte clar stabilit să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu prevăzute în fişa postului conform competenţelor profesionale, cu respectarea standardelor profesionale recunoscute şi acceptate în specialitatea respectivă.
Dar nu este suficient, problematica fiind mult mai vastă. Actul medical are două componente: una știintifică şi una etică, legală şi de aceea malpraxis-ul medical trebuie abordat din două perspective: cea ştiinţifică şi cea etică.
Există într-adevăr o necesitate educaţională în acest domeniu, întrucât în formarea lor de bază asistenţii medicali nu beneficiază de o pregătire în acest sens.
În acest domeniu este la fel de importantă cunoaşterea normelor juridice, cât şi practica fiind cunoscut faptul că neştiinţa nu ne exonerează de răspundere.
Din aceaste considerente organizaţia profesională este preocupată de identificarea mijloacelor şi metodelor de informare cu privire la mapraxis-ul medical.
Are în derulare programe de educaţie medicală continuă pe această temă, dar pregăteşte şi campanii de informare a aistenţilor medicali în probleme privind legislaţia medicală incidentă în această materie.
În practica medicală a asistentului medical/moașei au fost identificate mai multe domenii de vulnerabilitate, cum ar fi: consimţământul pacientului, secretul profesional, limitarea la propria specialitate, etc.
Întrucât consecinţele unui act de malpraxis pot fi dramatice, atât pentru pacient cât şi pentru asistentul medical, afectând uneori ireversibil viaţa pacientului, cât şi cariera profesională a asistentului medical, pentru că în exercitarea profesiei eşti expus riscului de malpraxis, din cauze care uneori nu ţin de pregătirea noastră profesională ,ci de particularităţi ale unui sistem sanitar adaptabil, este necesară o cunoaştere aprofundată a tot ceea ce reglementează acest domeniu, putând astfel, prin mijloace care ţin de persoana noastră, preveni malpraxis-ul medical.

Curriculum De Curs

Planul nu a fost găsit !

Curs Recenzii

N. O

opiniile
  • 5 stele0
  • 4 stele0
  • 3 stele0
  • 2 stele0
  • 1 stele0

Nu exista Comentarii pentru acest curs.

IA ACEST CURS
  • GRATUIT
  • 30 Days
  • Insigna Curs
  • Certificat De Absolvire A Cursului
4561 STUDENȚII ÎNSCRIȘI
OAMGMAMR ARGES. All rights reserved.
X
Sari la bara de unelte